De beste zonnepanelen

Hoeveel kunt u verdienen
met zonne-energie?

De beste zonnepanelen...

  1. Hebben de juiste keurmerken en certificaten
  2. leveren net iets meer op dan dat u verbruikt
  3. Zijn gemaakt door een fabrikant met voldoende ervaring
  4. Hebben een goede garantie

 

Kwaliteit zonnepanelen

Een investering in zonnepanelen is een investering voor lange termijn. Daarom is kwaliteit ook belangrijk bij uw keuze in zonnepanelen. Het verschil in kwaliteit zit voornamelijk in de keuze van de materialen, de kwaliteitsnormen tijdens het productieproces en de uitvoering van de productie.

Minimale kwaliteitseisen zonnepanelen

Een zonnepaneel moet voldoen aan minimale kwaliteitseisen. Deze kwaliteitseisen voor zonnepanelen zijn omschreven in de IEC 61215 en IEC 61730. Onafhankelijke testinstanties zoals TÜV voeren standaard tests uit op de zonnepanelen.

Fabrieksinspecties

Gerenommeerde fabrikanten laten hun fabrieken, het productieproces en de kwaliteit van hun zonnepanelen regelmatig inspecteren. Zo laat onze fabrikant JA Solar zich regelmatig controleren door PI Berlin en Solar-IF. Onze andere fabrikant LG heeft een eigen laboratorium dat regelmatig moduletests uitvoert.

Keurmerken en certificaten

Hieronder leest u op welke keurmerken en certificaten u moet letten bij de aanschaf van de beste zonnepanelen.

Zonnekeur

Zonnekeur is geen keurmerk voor zonnepanelen, maar voor de installateurs. Zonnekeur installateurs hebben aantoonbaar veel ervaring, hebben het landelijke examen zonne-energie installateur behaald en hebben de praktijk toets met goed gevolg doorstaan. Kiezen voor het Zonnekeur is daarom kiezen voor zekerheid, voor een lang, betrouwbaar en veilig gebruik van zonne-energie. Volta Solar is erkend Zonnekeur installateur.

SEI Erkenning Zonnestroom

Volta Solar is ook SEI erkend zonnestroom installateur. Dit betekend dat de technisch beheerder voldoende kennis en ervaring heeft op het gebied van zonnestroom en dat er adequaat opgeleide mensen in dienst zijn.

ISO certificaten

Zonnepanelen hebben vaak het ISO 9001 en ISO 14001 certificaat. De ISO 9001 norm geeft aan dat de afdeling van de organisatie die naar kwaliteitsverbetering streeft, voldoet aan bepaalde eisen. De ISO 14001 norm stelt eisen op het gebied van milieumanagement.

CE-markering

Een CE-markering geeft aan dat het product aan de richtlijnen van de EU voldoet. Deze markering moet op het zonnepaneel staan, anders mag het niet verkocht worden in Nederland.

IEC certificaten

De IEC is een commissie die veiligheidsnormen stelt voor elektronica en elektrische onderdelen.

TÜV certificaten

De Duitse TÜV goedkeuring wordt wereldwijd gezien als het meest betrouwbare keurmerk voor zonnepanelen. Hierbij wordt vooral gelet op opbrengst, prestatie, levensduur en veiligheid.

RoHS certificaten

De RoHS is een EU-richtlijn die ervoor zorgt dat het gebruik van schadelijke stoffen wordt beperkt.

 

De beste zonnepanelen...

Hoeveel kunt u verdienen
met zonne-energie?