De prijs van een zonneboiler

Zonneboiler kosten

Met een zonneboiler kunt u gemakkelijk veel geld besparen op uw gasrekening. U verwarmt uw tapwater immers met zonne-energie in plaats van met gas. De investering in een zonneboiler verdient zich terug over de jaren. Maar wat kost een zonneboiler eigenlijk?

De kosten van een zonneboiler zijn mede afhankelijk van de grootte van het voorraadvat. Deze grootte is weer afhankelijk van uw verbruik. Een groot gezin verbruikt meer warm water dan een een-persoonshuishouden. Een volwassen persoon verbruikt zo’n 40 tot 50 liter warm water per dag.

Wilt u weten welk zonneboilersysteem het beste bij uw verbruik past en hoeveel u kunt besparen? Vul dan uw gegevens in via onderstaande button en ontvang gratis advies.

Ja, ik wil gratis advies

 

De prijs is ook afhankelijk van waarvoor u de zonneboiler gaat gebruiken. Een basis zonneboiler wordt alleen gebruikt voor het verwarmen van tapwater. Een combinatie zonneboiler oftewel Smart zonneboiler wordt ook gedeeltelijk ingezet voor de ruimteverwarming. Normaal gesproken ligt de netto investering van een zonneboiler in totaal tussen €2500,- en €5500,-.

Zonneboiler kosten

Voorbeeldberekening zonneboiler

Het type zonneboiler en daarmee de kosten van de zonneboiler zijn dus mede afhankelijk van uw gezinssamenstelling. Aan de hand van uw verbruik, kiest u het best passende systeem. De meeste mensen kiezen ervoor om ook zonnepanelen aan te schaffen. Zo kunt u uw dak optimaal indelen en maakt u optimaal gebruik van de zon. U behaalt het meeste rendement als u uw zonneboiler met zonnepanelen combineert. Beneden vindt u een voorbeeldberekening van een gemiddeld huishouden met zonnepanelen en een zonneboiler.

Rekenvoorbeeld rendement zonneboiler en zonnepanelen

Tip: Als u nu een zonneboiler aanschaft in combinatie met zonnepanelen, ontvangt u €250,- korting op uw zonnepanelensysteem!

Vul uw gegevens in via onderstaande button voor gratis advies

Vul hier uw gegevens in

 

Voorbeeldberekening zonneboiler

Financiering zonneboiler

Vanaf 2016 is er subsidie beschikbaar voor bepaalde duurzame maatregelen in en om uw huis, waaronder een zonneboiler aanschaffen. Deze subsidie heet de ISDE subsidie. Het is nu dus een ideale tijd om een zonneboiler aan te schaffen. In juni 2017 is de ISDE subsidie zelfs met 20 miljoen euro verhoogd.

Financiering zonneboiler

Zonneboiler investering en terugverdientijd

Een zonneboiler is dus een flinke investering die zich in de loop der jaren terugverdient. U hoeft immers geen gas te betalen voor het water dat met zonne-energie verwarmd wordt. De terugverdientijd is afhankelijk van een aantal factoren zoals de gasprijs en de aanschafprijs van de zonneboiler.

De gasprijs stijgt ongeveer met 3% per jaar. Als dit zich op deze manier blijft voortzetten, wordt een zonneboiler dus steeds aantrekkelijker!

Onze adviseurs kunnen aan de hand van enkele gegevens precies berekenen wat de investering voor een zonneboiler voor uw persoonlijke situatie is, hoeveel u kunt besparen en wat de terugverdientijd is. Doe de Dakcheck via onderstaande button en ontvang vrijblijvend advies. Tip: Vraag naar de combinatie zonnepanelen + zonneboiler voor optimaal rendement. Nu met €250,- korting!

Doe de Dakcheck
Zonneboiler investering en terugverdientijd