Hoe kan ik zonnepanelen vergelijken?

Denkt u er over om zonnepanelen te kopen? Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen, omvormers en montagesystemen verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Zonnepanelen vergelijken is hierdoor niet altijd even eenvoudig. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende zonnepanelen in ons assortiment.

Soorten zonnepanelen

De zonnepanelen in ons assortiment zijn terug te brengen naar twee soorten: Mono kristallijne zonnepanelen en poly kristallijne zonnepanelen. in de video hiernaast (1:08 min.) wordt het verschil uitgelegd.

Niet elk zonnepaneel wekt evenveel energie op. De zonnepanelen in ons assortiment variëren van 275 Wp tot 370 Wp. Heeft u minder beschikbaar dakoppervlak, kunt u met zonnepanelen van een hoger vermogen dezelfde hoeveelheid energie op te wekken dan wanneer u meerdere zonnepanelen van een lager vermogen kunt plaatsen.

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, wordt berekend aan de hand van uw jaarlijks energieverbruik, uw beschikbare dakoppervlak en de dakrichting.

Kwaliteit zonnepanelen

Wij werken enkel met grote zonnepanelen fabrikanten die al jaren in de markt zijn omdat zij meer ervaring hebben en zichzelf al bewezen hebben in de markt. Deze fabrikanten laten hun fabrieken regelmatig inspecteren en hun zonnepanelen voldoen aan alle kwaliteitsnormen.

Ook sturen we onze eigen Quality Control teams naar de fabrieken van onze PV-leveranciers. Zo weten we zeker dat we kwalitatief goed materiaal inkopen.

Bekijk hier ons aanbod zonnepanelen >

Besparen met zonnepanelen

Bent u benieuwd wat u gemiddeld kunt besparen? Hier beneden vindt u twee voorbeeldberekeningen. We gaan hier uit van een standaard zonnepanelensysteem per gezinsgrootte met optimale zoninstraling.

Voorbeeldberekening:

voorbeeldberekening zonnepanelen

Liever advies op maat?

Voor een persoonlijk advies vult u de online Dakcheck in. Eén van onze adviseurs zal dan binnen 3 werkdagen telefonisch contact met u op.

Doe de Dakcheck
Was dit antwoord nuttig? Bedankt voor het delen van uw feedback.