Actueel

Zonnepanelenproject Maasgouw

Zonnepanelenproject Maasgouw van start

De gemeente Maasgouw start vandaag met een grootschalig zonnepanelenproject.

De gemeente Maasgouw heeft onlangs een Europese aanbesteding uitgebracht waarbij Volta Limburg als beste uit de bus kwam. Volta Limburg gaat het gehele traject verzorgen: Van de levering en installatie van zonnepanelen tot het onderhoud van de zonnepaneleninstallaties gedurende 15 jaar. De gemeente Maasgouw streeft ernaar om 380 daken van zonnepanelen te voorzien van zonnepanelen.

Een duurzamere gemeente

Als de gemeente Maasgouw ongeveer 380 daken van zonnepanelen voorziet, wordt er evenveel energie opgewekt dan dat er jaarlijks verbruikt wordt met straatverlichting.

Voordelen voor deelnemers

Deelnemers van het Zonnepanelenproject Maasgouw worden volledig ontzorgd in de aanschaf en het onderhoud van de zonnepaneleninstallatie. Doordat ze zelf hun eigen energie opwekken, daalt hun energierekening en het energielabel van hun huis gaat omhoog.

Voordelige lening

Verder kunnen deelnemers van dit project gebruik maken van een gunstige lening met een rente van slechts 1,2%. Met behulp van deze lening zijn zonnepanelen ook toegankelijk voor mensen die geen eigen spaargeld ter beschikking hebben of liever niet in één keer deze investering doen.

Als er gebruik wordt gemaakt van deze lening, is de maandelijkse aflossing lager dan de opbrengst van uw zonnepanelen. Zo wordt er al vanaf dag één bespaart. Deelnemers die gebruik maken van deze lening, betalen de lening in 15 jaar af. Daarna zijn de panelen eigendom van de deelnemer.

Meer informatieMaasgouw

Via de website www.dakcheck.nl/maasgouw kunnen geïnteresseerden zich vrijblijvend aanmelden. Volta Limburg stuurt de inwoner een maatwerkofferte en bezoekt deze vervolgens aan huis om samen de offerte te bespreken. Bij een akkoord ondertekent de inwoner een contract met de eigen gemeente, waarna Volta Solar de zonnepanelen zo snel mogelijk op het dak zal plaatsen en de energieproductie van start gaat.